100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Habla del Mar 2021

Productomschrijving
Habla del Mar 2021 Habla del Mar is de nieuwste witte wijn van Bodegas Habla, en wel een heel bijzondere. Een wijn gemaakt van een blend van witte Atlantische autochtone druivenrassen, en daarna met de tweede vergisting onder water!  De kleur van deze wijn is citroengeel en helder, met staalachtige reflecties. In de neus valt het aroma van m...

Habla del Mar 2021

Habla del Mar is de nieuwste witte wijn van Bodegas Habla, en wel een heel bijzondere. Een wijn gemaakt van een blend van witte Atlantische autochtone druivenrassen, en daarna met de tweede vergisting onder water! 

De kleur van deze wijn is citroengeel en helder, met staalachtige reflecties. In de neus valt het aroma van maresia op: de ziltige geur die je ruikt tijdens wandelingen langs de zee. Een lichte zoutgeur die doet denken aan zeevruchten, gevolgd door typerende geuren van (groene) algen. Achter deze delicate tonen verschijnen hints van kweepeer en appel. 

De smaak is soepel en expressief met een spannende zuurgraad en een duidelijke mineraliteit. De afdronk straalt frisse en bloemige sensaties uit met een zoute toets! Energieke wijn!
 
Deze wijn is gemaakt van druiven die traditioneel verbouwd zijn aan de kust. Na een eerste gisting in de kelder, ondergaat de wijn gedurende een aantal maanden een tweede gisting in tanks van 300 liter onder de zeespiegel in de omgeving van de Franse stad Saint-Jean-de-Luz. Deze vergisting,  sur lie,  is bij 8 ° C met een constante druk van 3 bar, op ongeveer 15 meter diepte.
 
 

Productspecificaties

Artikelnummer
LS004521
Bodega
Bodegas Habla
Gebied
Noord Spaanse kust
Druivenrassen
Noord-Spaanse Atlantische kust rassen

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Habla del Mar 2021
Habladel Mar 2021

Onderwaterwijn!...

Onderwaterwijn!...

€25,50 Incl. btw
Bekijken
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »