• Bel ons op: +31 (0)630-994630
  • Serra & Barcelo Aucalà Tinto 2017

Serra & Barcelo Aucalà Tinto 2017

Aucalà Tinto 2017

Deze rode wijn is gemaakt van de druivenrassen Garnacha Negra en Cariñena (Carignan). 30% van de wijn heeft 5 maanden gerijpt op gebruikte eiken vaten van 400 liter, de rest in rvs tanks sur lie. De klaring is gedaan met bentoniet en aardappel eiwitten, de wijn is dan ook geschikt voor veganisten.

In de neus intense en complexe aroma's, met tonen van rijpe rode vruchten en balsamico, en een  subtiele minerale toets. De smaak is breed, fris en elegant, wat ziltig. De wijn heeft fijne, lichtzoete tannines en een evenwichtige zuurgraad. Lange aanhoudende en frisse afdronk.

Alcoholpercentage: 14%

 

Algemeen

Josep Serra is een ambachtelijke wijnmaker en in het bezit van 2 kleine boutique bodegas in DO Terra Alta en DO Montsant.

Hij is  de 4e generatie van wijnbouwers en wijnmakers in de Ribera d ' EBRE, wat ligt tussen Terra Alta en Priorat. Na het afronden van zijn oenologen studie heeft hij gewerkt bij diverse bodegas in de regio, waarna hij in 2009 besloot zijn eigen persoonlijke wijnen te gaan maken.

In 1998 kocht hij een landgoed, in het dorp Capçanes, met oude wijnstokken van meer dan 50 jaar, met de rassen Garnacha en Carignan, later werd er nog wat aan toegevoegd tot  2,2 hectare. In een naburig dorp werd een oude ongebruikte wijnmakerij gevonden, die werd gerenoveerd.

De filosofie van Josep is het maken van wijnen van inheemse druivenrassen met maximaal respect voor de natuur en het milieu.  Elke druivenras wordt afzonderlijk gevinifieerd, en  met inheemse gisten gefermenteerd. De oogst is handmatig en er word gebruik gemaakt van kleine kratjes van 15 kg.

Eigenschappen

Bodega: Serra & Barceló
Gebied: D.O. Terra Alta
Druivenrassen: 100% Garnacha
Alcohol: 14%
Biologisch: ja

Gratis verzenden vanaf € 75,00 binnen Nederland

100% eigen import!

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS