100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Pago Los Balancines Parceles Históricas Barbas de Gata 2017

Productomschrijving
Barbas de Gata 2017 De druivenstokken van deze wijn staan aangeplant op grote hoogte Deze wijn is gemaakt met zeer oude Garnacha-stokken, die aangeplant zijn op extreem arme granietbodems en op meer dan 800 meter hoogte. De wijngaarden liggen in het noorden van Extremadura, de Sierra de Gata, een groen paradijs met eeuwenlange traditie in de wijn...

Barbas de Gata 2017

De druivenstokken van deze wijn staan aangeplant op grote hoogte

Deze wijn is gemaakt met zeer oude Garnacha-stokken, die aangeplant zijn op extreem arme granietbodems en op meer dan 800 meter hoogte. De wijngaarden liggen in het noorden van Extremadura, de Sierra de Gata, een groen paradijs met eeuwenlange traditie in de wijnbouw. 

Deze prachtige wijn is robijnrood van kleur, helder en een klein beetje doorschijnend. In de neus vindt mineralige en aardse tonen, met een overvloed van rood fruit wat de hoofdrol speelt. Specerijen, balsamico, je komt het allemaal tegen. In de smaak opnieuw veel fruit tonen, met een redelijke hoge zuurgraad wat de wijn frisheid geeft, medium body en een lange afdronk. De wijn heeft 12 maanden houtrijping ondergaan op Frans eikenhouten vaten.

Er zijn maar een kleine 300 flessen van gemaakt.

 

Algemeen

Pago Los Balancines is een jonge bodega, opgericht in 2006, en gelegen in La Ribera del Guadiana in de Extremadura.

Het begint hier allemaal in de wijngaard. Om grote wijnen te kunnen maken is het essentieel om de druiven en de natuurlijke omgeving waarin alles groeit met respect en de grootste zorg te behandelen.  Daarna kan er pas besloten worden hoe men verder te werk gaat.

Dit is de filosofie van Pedro Mercado, eigenaar en wijnmaker, en zijn geweldig team die hem hierin ondersteund.

Ze bezitten 52 hectare wijngaarden, welke biologisch gecertificeerd zijn. De wijngaarden liggen in de omgeving van Oliva de Mérida, en zijn omgeven door twee bergketens, waardoor er zeer gunstige klimatologische condities kunnen ontstaan. 

Productspecificaties

Artikelnummer
LS031217
Bodega
Pago los Balancines
Gebied
D.O. Ribera del Guadiana
Druivenrassen
Garnacha, pre phylloxera

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »