100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Nivarius Finca La Nevera 2017

Nivarius Finca La Nevera 2017
Productomschrijving
NivariusFinca La Nevera 2017 Deze bijzondere witte wijn is strogeel van kleur met een groene hint. De wijn is intens in de neus, fris, complex en mineralig.  Aroma’s van wit fruit zoals peren en kweeperen, vanille,  bloemen en balsamico.  De smaak is spectaculair intens, krachtig waarin de balsamico weer tegenkomt, mineralen en  en wat film...

NivariusFinca La Nevera 2017

Deze bijzondere witte wijn is strogeel van kleur met een groene hint. De wijn is intens in de neus, fris, complex en mineralig.  Aroma’s van wit fruit zoals peren en kweeperen, vanille,  bloemen en balsamico. 

De smaak is spectaculair intens, krachtig waarin de balsamico weer tegenkomt, mineralen en  en wat filmend. In de aandronk krachtig, maar wordt fruitig met een mooie verfrissende zuurgraad. De afdronk is lang en mineralig en uitstekend in balans. Prachtig glas. De wijn heeft 10 maanden houtrijping ondergaan op grote houten Frans eiken vaten van 3500 liter.

Algemeen

Nivarius, een witte rioja van de enige Bodega in de Rioja die alleen maar witte wijn produceert. Deze wijn wordt gemaakt van de autochtone druivenrassen Tempranillo Blanco en Viura, die verbouwt worden op de eigen wijngaarden “La Nevera”en “Valdecabos” van Bodegas Nivarius. Ze zijn gesitueerd in het “koude’Nalda, op 600-800 meter boven de zeespiegel, en op het noorden georiënteerd.

Deze 2 parameters zijn uniek en afwijkend, daarbij komt dat de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in dit gebied kouder is dan in de overige gebieden in La Rioja. De druiven hebben dan ook een hoge zuurgraad, frisheid en een fruitig karakter.

De fermentatie en houtopvoeding vindt plaats in grote foeders van 3500 liter gemaakt van Frans eiken uit het koude Normandië, waarna de wijn 7 maanden sur lie heeft gerijpt, en daarna nog 8 maanden op de fles.  Hierdoor heeft de wijn structuur en volume gekregen, maar heeft wel zijn frisheid en complexiteit behouden.

Productspecificaties

Artikelnummer
LS010417
Bodega
Nivarus
Gebied
DOCa Rioja
Druivenrassen
100% Maturana Blanca

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Nivarius Finca La Nevera 2017
NivariusFinca La Nevera 2017

De top van Bodegas Nivarius van Ma...

De top van Bodegas Niva...

€29,95 Incl. btw
Bekijken
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »