100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Bentomiz Ariyanas David Tinto Dulce Merlot 2022

Productomschrijving
Ariyanas David Tinto Dulce Merlot 2022 Deze rode Merlot Dulce met de naam David (genoemd naar het neefje van de wijnmaakster) wordt alleen in uitstekende oogstjaren gemaakt, en is zeer ingewikkeld deze te maken. De druiven van deze wijn worden ingekocht in Ronda en Montilla-Moriles. De oogst is rijp, maar niet overrijp. Op Bodega Bentomiz worden ...

Ariyanas David Tinto Dulce Merlot 2022

Deze rode Merlot Dulce met de naam David (genoemd naar het neefje van de wijnmaakster) wordt alleen in uitstekende oogstjaren gemaakt, en is zeer ingewikkeld deze te maken. De druiven van deze wijn worden ingekocht in Ronda en Montilla-Moriles. De oogst is rijp, maar niet overrijp.

Op Bodega Bentomiz worden de druiven gedurende 3 dagen op zwevende rekken gelegd om te drogen in de zon, waardoor de suikers en zuren zeer geconcentreerd worden. Doordat de wind onder de rekken door kan, blijven de druiven perfect gezond en intact. Vervolgens werden de steeltjes verwijderd uit de trossen en gaan de druiven in RVS tanks. Hierin worden ze gedurende een week gekoeld op 10 ºC, om ervoor te zorgen dat alcoholische fermentatie niet startte, maar er zoveel mogelijk kleur van de schillen in de wijn wordt opgenomen. Na het verwijderen van de schillen start de gisting natuurlijke wijze. In 10 dagen bereikt de wijn de gewenste balans van alcohol en zoetheid. Hiervoor wordt de wijn diverse malen overgepompt naar een andere tank totdat de fermentatie volledig gestopt is. Daarna rijpt de wijn nog 4 maanden in Frans eiken vaten van 225 liter. Voor het bottelen wordt de wijn gefilterd.

De Ariyanas David diep kersenrood van kleur. Het heeft heerlijke aroma’s van pure zwarte bessen. De wijn is zoet maar niet plakkerig, en heeft een mooie balans van suiker, zuurgraad en tannines. De wijn is veelzijdig en gastronomisch. Heerlijk bij chocoladedesserts zoals Sachtertorte, fruitdesserts, aardbeien met zwarte peper,  maar ook bij wildgerechten, zachte en harde kazen.

Feestdagenrecept bij deze wijn: Hemelse modder

 

 

Productspecificaties

Artikelnummer
LS240722
Bodega
Bodegas Bentomiz
Gebied
D.O. Málaga
Druivenrassen
100% Merlot

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Bentomiz Ariyanas David Tinto Dulce Merlot 2022
BentomizAriyanas David Tinto Dulce Merlot 2022

Het snoepje van de Bodega...

Het snoepje van de Bode...

€21,95 Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »