100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Fontedei Zacatín Sobre Lías 2019

21% sale
Fontedei Zacatín Sobre Lías 2019
Productomschrijving
Zacatín Sobre Lías 2019 Zacatín Sobre Lías is gemaakt van 100% Moscatel de Alejandría, van wijnstokken die meer dan 40 jaar oud zijn. Deze staan op lei- en kwartsbodems met hellingen van meer dan 60%. Door deze bodems krijgt de wijn een geweldige complexiteit en lengte, waardoor het een unieke wijn is. Deze hellingen zijn gelegen in Itrabo, r...

Zacatín Sobre Lías 2019

Zacatín Sobre Lías is gemaakt van 100% Moscatel de Alejandría, van wijnstokken die meer dan 40 jaar oud zijn. Deze staan op lei- en kwartsbodems met hellingen van meer dan 60%. Door deze bodems krijgt de wijn een geweldige complexiteit en lengte, waardoor het een unieke wijn is. Deze hellingen zijn gelegen in Itrabo, richting de kustlijn van Granada op een hoogte tussen de 500 en 1000 mtr. boven zeeniveau. De oogst is handmatig en de druiven worden met muilezels naar de bewoonde wereld gebracht, en is al half augustus. De vergisting is in kleine roestvrijstalen tanks, en wordt per individueel perceel apart gedaan. Daarna heeft de wijn 7 maanden sobre lías (op zijn droesem) gerijpt.

De kleur is briljantgeel met een groenachtige gloed. In de neus complex met aroma’s van grapefruit, kruiden, citroengras, verbena, delicate bloemtonen, maar ook zoutige mineralen. De smaak is droog, maar met een fantastisch evenwicht tussen de bloemige, zoete tonen en de zoute nuances. Geweldig mooi en rond mondgevoel, zeer expressief met een lange afdronk.

Productspecificaties

Artikelnummer
LS150219
Bodega
Bodegas Fontedei
Gebied
D.O. Granada
Druivenrassen
100% Moscatel de Alejandria

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Fontedei Zacatín Sobre Lías 2019
FontedeiZacatín Sobre Lías 2019

Unieke wijn van Moscatel...

Unieke wijn van Moscate...

€18,95€15,00 Incl. btw
Bekijken
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »