100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Bodegas Pincerna Rosado Prieto Picudo 2022

Productomschrijving
Rosado Prieto Picudo 2022 Wel eens van Prieto Picudo gehoord?  Prieto Picudo is om vele redenen een van die bijna magische druiven, zoals met de goede kleur, de zuurgraad, het mogelijke alcoholgehalte en natuurlijk de veelzijdigheid ervan om wijnen van zeer hoge kwaliteit te creëren, of het nu rosé of rood is. Het is een inheemse variëteit u...

Rosado Prieto Picudo 2022

Wel eens van Prieto Picudo gehoord? 

Prieto Picudo is om vele redenen een van die bijna magische druiven, zoals met de goede kleur, de zuurgraad, het mogelijke alcoholgehalte en natuurlijk de veelzijdigheid ervan om wijnen van zeer hoge kwaliteit te creëren, of het nu rosé of rood is.

Het is een inheemse variëteit uit het Valdevimbre-gebied in León, waarvan de wijnen zeer gewaardeerd worden en die beetje bij beetje zijn weg vindt naar krachtige appellations als Rioja of Ribera del Duero.

De druiven voor deze wijn worden vroeg geoogst, op het moment dat de druiven iets minder alcohol zullen produceren maar wel heel veel aroma's ontwikkelen. Ze zijn afkomstig van jonge wijnstokken tussen de 25 en 30 jaar oud en worden geoogst in verschillende gebieden uit de D.O. León. De wijn valt op door zijn frisheid, aroma en elegantie.

Pincerna Rosado is een frisse en levendige wijn, ideaal voor een aperitief of een licht diner op elk moment! De wijn combineert kwaliteiten die hem uniek maken: hij is jong, fris en elegant. Niets zwaars.

De kleur van deze wijn is aardbei-roze. De neus is intens met tonen van rood fruit, aardbeien en frambozen begeleid door een elegante toets van anijs en citrus. Na een eerste slok is de eerste sensatie een grote aromatische explosie in de mond, vooral aardbei, maar zacht en aanhoudend. Met een klein bittertje, typisch voor dit druivenras. Dit bittertje op het einde is helemaal niet onaangenaam, maar nodigt ons uit om een ​​tweede slok te nemen.

Lekker bij kabeljauw met knoflooksaus, vis, gerechten met paprika en peulvruchtenstoofschotels.

Productspecificaties

Artikelnummer
LS540322
Bodega
Pincerna
Gebied
Castilla y León
Druivenrassen
Prieto Picudo

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Bodegas Pincerna Rosado Prieto Picudo 2022
Bodegas PincernaRosado Prieto Picudo 2022

Aromatische wijn!...

Aromatische wijn!...

€12,95 Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »