• Bel ons op: +31 (0)630-994630

Just B Wines

Just B is een droom van Bélen Valera die is uitgekomen. Het project werd geboren in haar hart; een persoonlijke wens om een aparte, elegante wijn te maken. Een wijn die weerspiegeld haar manier van het begrip van het leven; delen, waarderen en genieten van elk moment.

Het verhaal begint in de wijngaarden van de prachtige Salnés vallei. Een landschap van weelderige vegetatie, brede rivieren en heerlijke stranden. De regio, bezaaid met wijngaarden, boomgaarden en kleine boerderijen, is de perfecte plek voor de teelt van de rassen om hun wijn te maken.

De vallei van Salnés wordt gekenmerkt door de zee en het platteland. De grillige kustlijn van de monding, de zee die doorloopt in de vallei de wijngaarden, het Atlantische klimaat, kortom de perfecte plek voor de beste Albariño.

De  wijngaarden van Just B liggen in de D.O. Rías Baixas, in het hart van de Salnés vallei in de gemeenten van Vilanova de Arousa, Ribadumia  en Meaño. Ze liggen zeer laag, minder dan 100 meter boven de zeespiegel. De wijnstokken zijn tussen de 20 en 60 jaar oud. Het geleidingssysteem van de wijnstokken is op  de traditionele manier, en uniek in de hele wereld. Het systeem is aangepast aan de hoge plantengroei die typisch is in verband met het klimaat in Rías Baixas; horizontale groei en lage aanplant dichtheid (rond 1000 wijnstokken/ha). Deze lage aanplant, samen met een zeer vruchtbare grond, betekent dat de wijnstokken zeer weelderige groeien.

De bodem is van oorsprong van graniet en relatief zanderig, rijk aan organisch materiaal en zuren. Het is heel frisse bodem, doorlaatbare en diep. Dit soort bodems is ideaal om een mooie druif voort te brengen, elegant en met een aangenaam aroma.

Het Atlantische klimaat heeft milde temperaturen gedurende het hele jaar. Er is niet veel verschil tussen de dag en de nacht (niet meer dan 10º). De neerslag is echter overvloedig (1250 mm per jaar) en zeer onregelmatig in het jaar; de meeste hiervan valt vanaf oktober tot maar

  Bélen      Familie Bélen        Albarino    

Gratis verzenden vanaf € 75,00 binnen Nederland

100% eigen import!

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS