• Bel ons op: +31 (0)630-994630

Celler Clos 93CellerClos 93

Celler Clos 93 is een zeer kleine wijnmakerij, gelegen in El Lloar (Tarragona), 5 km van Gratallops in het hart van het beroemde gebied DOCa Priorat. Het is een familiebedrijfje en in 2010 zijn zij begonnen met het maken van hun eerste ambachtelijke rode wijn. De naam van Celler Clos 93 verwijst naar het aantal geregistreerde cellers in de Priorat, zij zijn dus de 93e.

Celler Clos 93 is in het bezit van 3 hectare eigen wijngaarden met wijnstokken van tussen de 15 en 25 jaar oud. De duiven komen van verschillende kleine percelen op een gemiddelde hoogte van 200 meter boven de zeespiegel, met verschillende grondsoorten, wel typisch voor de streek, zoals licorella en rode aarde. De druivenrassen die biologisch verbouwd worden zijn Granacha, Cariñena en Cabernet Sauvignon.

De Cariñena, een ras dat de zuurgraad en frisheid brengt aan de wijn, groeit op grotere hoogte in leem-klei en leisteen bodems.Deze donkere, minerale, llicorella bodems zijn precies de reden waarom Priorat is bekend over de hele wereld, en geven een onderscheidend mineraal karakter aan de wijnen.

De Cabernet Sauvignon druiven worden geteeld in kleigronden tussen de dennenbossen met een overvloed aan aromatische kruiden zoals rozemarijn en tijm. De Cabernet druiven brengen structuur, samen met geuren van bloemen en karakteristieke noten van groene paprika.

De druiven worden handmatig geoogst, en na een zorgvuldige selectie ontsteelt en gekneusd. De gisting vindt plaats in rvs gedurende 3 dagen. Daarna wordt er 8-9 maanden houtlagering toegepast in Frans eiken vaten van 2 en 3 jaar oud. De druivenrassen worden afzonderlijk gevinifieerd tot vlak voor de assemblage. Voor de botteling wordt de wijn nog ca. 5 weken gestabiliseerd in rvs tanks.

Slechts 8.000 flessen werden gemaakt van deze rode wijn uit Priorat. Een vrolijke wijn om van te genieten in de komende 3 jaar.


De resultaten filteren

Recent bekeken

Gratis verzenden vanaf € 75,00 binnen Nederland

100% eigen import!

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS