• Bel ons op: +31 (0)630-994630
  • Vinyes d'Olivardots V d'O 1.09 - 2009 Samso - Pissarra

Vinyes d'Olivardots V d'O 1.09 - 2009 Samso - Pissarra

Vd'O 01.09 - 2009:  Samso -Pissarra                                                             

De VdÓ collectie wijnen is ontstaan om het terroir, de wijnstokken en de unieke oogsten tot uitdrukking te brengen. De beste druiventrossen en percelen worden elke oogst geselecteerd om een optimale expressie te bieden van de rassen in de verschillende terroirs waar ze groeien. Niets is vooraf bepaald, zo zijn de wijnen in elk oogstjaar anders, maar hun productie is uniek en zeer beperkt met een duidelijk doel: fijnheid, elegantie, evenwicht en zijdezachte tannines met een grote aromatische expressie.

De etiketten zijn ontworpen en gemaakt om de druivensoort te identificeren met zijn terroir.
De grijze label verwijst naar de leisteen (pissarra) bodem. DE naam van de wijn is een nummer, in dit geval 1.09 en verwijst naar het terroir, het druivenras en het oogstjaar. De geselecteerde wijnstokken hebben een lage opbrengst, ca. 1 kg per stok. 

Tijdens de oogst worden kleine kratten van 10 kg gebruikt, de eerste selectie van de druiven vindt in de wijngaard plaats en een tweede selectie in de wijnkelder. De fermentatie vindt plaats in rvs tanks, waarna persing van de druiven plaatsvindt met een zeer lage druk. De wijn heeft 16 maanden gerijpt op Frans eiken vaten, met regelmatige battonage.

De Vd'O 1.09 - 2009 is een donkerrode wijn, intens van kleur, met in de neus weelderig fruit, wat in de mond terugkomt. Intense aroma's van rijp fruit en zoetige tannines. Ondanks zijn kracht is de wijn elegant en delicaat.

Eigenschappen

Bodega: Vinyes d'Olivadots
Gebied: D.O. Emporda
Druivenrassen: 100% Samso (Cariñena)
Alcohol: 15%
Vinificatie: 16 maanden houtrijping op gebruikte Frans eiken vaten
Biologisch: ja
Bio-dynamisch: ja
Parkerpunten: 94
Productie: 1.390 flessen
Afsluiting: Kurk
Inhoud: 750 ml
Drinkbaar tot: 2020

Gratis verzenden vanaf € 75,00 binnen Nederland

100% eigen import!

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS