• Bel ons op: +31 (0)630-994630
  • Vinyes d'Olivardots Finca Olivardots Vermell 2011

Vinyes d'Olivardots Finca Olivardots Vermell 2011

Finca Olivardots Vermell 2011

Deze rode wijn is in de neus diep intens van geur, zwarte bessen, met een vleugje peper. De smaak is vol, maar zacht, bijna weelderig , je proeft donker fruit, bessen, pruimen, maar ook wat munt met wat kruidigheid en mineralen.

De wijn heeft een mooie zuurgraad, en door het zijde-zachte mondgevoel past deze wijn uitstekend bij lichte vleesgerechten zoals lam. De wijn heeft 6 maanden houtrijping ondergaan in gebruikte Frans eiken vaten.

De Syrah en Granacha druiven zijn afkomstig van wijngaarden die tussen de 10 en 15 jaar oud zijn, de Cariñena druiven zijn afkomstig van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 50 jaar oud. Ze wijngaarden bevinden zich in het meest vlakke deel van de regio op een hoogte van 90/100 meter boven de zeespiegel. De bodem is gevormd door kiezels, zand en graniet.

De druiven worden met de hand geplukt en vervoerd in kratten van 10 kg. De eerste sortering vindt in de wijngaard plaats, en later volgt nog een tweede selectie van de druiven. De alcoholistische vergisting vindt plaats in kleine rvs tanks met een gecontroleerde temperatuur van rond de 26 gr. C. Hierna heeft de wijn nog 6 maanden gerijpt in gebruikte Franse eiken vaten. De wijn is ongefilterd gebotteld.

Eigenschappen

Bodega: Vinyes d'Olivadots
Gebied: D.O. Emporda
Druivenrassen: 70% Syrah, 20% Garnacha, 10% Cariñena
Alcohol: 14,5%
Vinificatie: 6 maanden houtrijping op gebruikte Frans eiken vaten
Biologisch: ja
Bio-dynamisch: ja
Peñinpunten: 2014: 90 punten
Parkerpunten: -
Productie: 7500 flessen

Gratis verzenden vanaf € 75,00 binnen Nederland

100% eigen import!

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS