• Bel ons op: +31 (0)630-994630
  • Rodriguez de Vera Sopla Levante La Horca 2019

Rodriguez de Vera Sopla Levante La Horca 2019

Sopla Levante La Horca 2019

Pepe Rodriguez de Vera heeft zichzelf weer eens overtroffen met deze wijn.

Geweldige, frisse, fruitige wijn, aromatisch, met heel veel karakter.  In de neus Mediterrane kruiden en specerijen, die in de smaak terugkomen met licht ziltige tonen.

De wijn komt van druivenstokken die geplant staan in het gebied La Mata bij Torrevieja, dicht bij de Middellandse zee. De wijn is gemaakt van voornamelijk Merseguera druiven gemengd met een weinig van enkele andere rassen, die door elkaar geplant staan in de wijngaard. De Stokken staan pie franco dat wil zeggen op hun oorspronkelijke wortels, en zijn ca. 65 jaar oud.

De wijn heeft 8 maanden rijping ondergaan in 500 liter vaten. 

Alcohol: 12,5%

Er zijn 2500 flessen van gemaakt.

Algemeen:

Rodriguez de Vera is een kleine familie bodega waar inmiddels de 7e generatie, Pepe, zeer actief en innovatief is. De Bodega, landgoed Casalta, is gelegen in Chinchilla de Montearagón, provincie Albacete, en valt onder de vt Castilla.

Zowel de bodega als de wijngaarden liggen op 986 meter boven zee-niveau en het gebied wordt het Balkon naar de Middellandse Zee genoemd. Ze bezitten 20 ha eigen wijngaarden, met druivenstokken die tussen de 20 en 60 jaar oud zijn. Men werkt biologisch dynamisch, en hoopt daar binnenkort de certificeringen voor te behalen. De oogst is handmatig en er vindt een 2e selectie in de bodega plaats. Alleen de beste druiven worden gebruikt. Daarnaast is Pepe zeer innovatief en maakt in verschillende regio's in Spanje wijnen.

Eigenschappen

Bodega: Rodriguez de Vera
Gebied: D.O. Alicante
Druivenrassen: Voornamelijk Mersegueara
Alcohol: 12,5%
Vinificatie: 8 maanden houtrijping in 500 liter vaten
Biologisch: ja
Bio-dynamisch: ja, niet gecertificeerd
Productie: 2500 flessen
Afsluiting: Kurk
Inhoud: 750 ml

Gratis verzenden vanaf € 75,00 binnen Nederland

100% eigen import!

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS