• Bel ons op: +31 (0)630-994630
  • Rodriguez de Vera Rodriguez de Vera Chardonnay 2018

Rodriguez de Vera Rodriguez de Vera Chardonnay 2018

Rodriguez de Vera Chardonnay 2018

Deze witte wijn van 100% Chardonnay, is gefermenteerd op Frans eiken vaten, en heeft daarna 5 maanden gerijpt in grote RVS tanks.

Deze verrassende wijn is intens geel van kleur. In de neus complex met intense aroma's van wit fruit, houttonen met wat noten op de achtergrond. De smaak is rond, met een mooie zuurgraad, waarin ook het witte fruit weer in terug komt.

Heerlijk om zo te drinken, maar uitstekend bij een salade of vis.

Algemeen:

Rodriguez de Vera is een kleine familie bodega waar inmiddels de 7e generatie bezig is. De Bodega, landgoed Casalta, is gelegen in Chinchille de Montearagón, provincie Albacete, en valt onder de vt Castilla.

Zowel de bodega als de wijngaarden liggen op 986 meter boven zee-niveau en het gebied wordt het Balkon naar de Middellandse Zee genoemd. Ze bezitten 20 ha eigen wijngaarden, met druivenstokken die tussen de 20 en 60 jaar oud zijn. Men werkt biologisch dynamisch, en hoopt daar binnenkort de certificeringen voor te behalen. De oogst is handmatig en er vindt een 2e selectie in de bodega plaats. Alleen de beste druiven worden gebruikt.

Eigenschappen

Bodega: Rodriguez de Vera
Gebied: vt Castilla, D.O. Almansa
Druivenrassen: 100% Chardonnay
Alcohol: 14%
Vinificatie: fermentatie op houten vaten van 300 liter, daarna 5 maanden sur lie op rvs
Biologisch: ja
Bio-dynamisch: ja
Productie: 8500 flessen
Afsluiting: kurk

Gratis verzenden vanaf € 75,00 binnen Nederland

100% eigen import!

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS