• Bel ons op: +31 (0)630-994630
  • Pago Los Balancines Matanegra 2012

Pago Los Balancines Matanegra 2012

Matanegra 2012

Deze wijn is een spannende cuvee van Garnacha tintorera, Cabernet Sauvignon en Tempranillo. Prachtige, karaktervolle wijn van grote klasse. Na de zorgvuldige oogst en selectie heeft de wijn 18 maanden gerijpt op nieuw Frans eiken vaten. De wijn is diep donker van kleur en ondoorzichtig, extreem geconcentreerd. In de neus en prachtig boeket van rijpe kersen en wilde bessen aangeuld met aroma's van balsamico, gesmolten chocolade en mediterrane kruiden.
De smaak van deze grote rode wijn is zeer complex en kracht. Ook hier komen de hints van chocolade en gerijpt fruit weer terug, aangevuld met tonen van koffie. Ondanks dat het een krachtpatser is, heeft de wijn een indrukwekkende finesse en complexiteit.
Nu drinkbaar, maar kan zeker bewaard worden voor 6-7 jaar. Een prachtige wijn voor de liefhebber.

Serveren tussen de 16 en 18ºC.

Deze wijn maakt deel uit van de serie: "The Bootleg Wines, rare and unreleased" een speciale collectie wijnen van Bodega Pago los Balancines. Wijnen die maar af en toe gemaakt worden en verkrijgbaar zijn, alleen van uitzonderlijk goede oogsten. 

Algemeen:

Pago Los Balancines is een jonge bodega, opgericht in 2006, en gelegen in La Ribera del Guadiana in de Extremadura.

Het begint hier allemaal in de wijngaard. Om grote wijnen te kunnen maken is het essentieel om de druiven en de natuurlijke omgeving waarin alles groeit met respect en de grootste zorg te behandelen.  Daarna kan er pas besloten worden hoe men verder te werk gaat.

Dit is de filosofie van Pedro Mercado, eigenaar en wijnmaker, en zijn geweldig team die hem hierin ondersteund.

Ze bezitten 52 hectare wijngaarden, welke biologisch gecertificeerd zijn. De wijngaarden liggen in de omgeving van Oliva de Mérida, en zijn omgeven door twee bergketens, waardoor er zeer gunstige klimatologische condities kunnen ontstaan. 

Pago Los Balancines is uitgeroepen als eerste Spaanse bodega die officeel mag deelnemen aan het evenement "50 beste restaurants ter wereld 2015". Dit evenement vond plaats in juni 2015 in Londen. 

 

Eigenschappen

Bodega: Pago los Balancines
Gebied: D.O. Ribera del Guadiana, Extremadura
Druivenrassen: Garnacha Tintorera, Tempranillo, Cabernet Sauvignon
Alcohol: 15%
Vinificatie: 18 maanden gerijpt op nieuw Frans eiken vaten
Biologisch: ja
Bio-dynamisch: ja, niet gecertificeerd
Peñinpunten: 94 punten
Afsluiting: Kurk
Inhoud: 750 ml

Gratis verzenden vanaf € 75,00 binnen Nederland

100% eigen import!

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS