• Bel ons op: +31 (0)630-994630
  • Pago Los Balancines Huno 2013

Pago Los Balancines Huno 2013

Huno 2013

Deze wijn is gemaakt van Garnacha Tintorera, Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Syrah druiven van wijngaarden tussen de 20 en 50 jaar oud. Na de handmatige oogst wordt er een tweede selectie van de trossen gemaakt op de bodega. De gisting vind plaats in cementen tanks, daarna gaat de wijn voor de malolactische gisting in deels nieuw Amerikaanse en deels in Frans eiken vaten. Hierin wordt ook de wijn gerijpt voor 9 maanden. 

De wijn heeft een mooie kersenrode kleur met paarse tinten. De neus is krachtig, met complexe aroma's van gekonfijt zwart fruit, specerijen, vanille en geroosterde en mineralen tonen op de achtergrond. De wijn is erg smakelijk, is krachtig met een goede zuurgraad, evenwichtig en vlezig met een lange afdronk. Heerlijk bij wild, stoofschotels en gerookte gerechten.

Serveren tussen de 16 en 18ºC.

Alcohol percentage: 14,5%

Guia Peñin: 91 punten

Deze wijn maakt deel uit van de serie: "The Bootleg Wines, rare and unreleased" een speciale collectie wijnen van Bodega Pago los Balancines. Wijnen die maar af en toe gemaakt worden en verkrijgbaar zijn, alleen van uitzonderlijk goede oogsten.


Algemeen:

Pago Los Balancines is een jonge bodega, opgericht in 2006, en gelegen in La Ribera del Guadiana in de Extremadura.

Het begint hier allemaal in de wijngaard. Om grote wijnen te kunnen maken is het essentieel om de druiven en de natuurlijke omgeving waarin alles groeit met respect en de grootste zorg te behandelen.  Daarna kan er pas besloten worden hoe men verder te werk gaat.

Dit is de filosofie van Pedro Mercado, eigenaar en wijnmaker, en zijn geweldig team die hem hierin ondersteund.

Ze bezitten 52 hectare wijngaarden, welke biologisch gecertificeerd zijn. De wijngaarden liggen in de omgeving van Oliva de Mérida, en zijn omgeven door twee bergketens, waardoor er zeer gunstige klimatologische condities kunnen ontstaan. 

Pago Los Balancines is uitgeroepen als eerste Spaanse bodega die officeel mag deelnemen aan het evenement "50 beste restaurants ter wereld 2015". Dit evenement vond plaats in juni 2015 in Londen. 

Eigenschappen

Bodega: Pago los Balancines
Gebied: D.O. Ribera del Guadiana, Extremadura
Druivenrassen: 50% Garnacha Tintorera, 20% Tempranillo, 20% Cabernet Sauvignon, 10% Syrah
Alcohol: 14,5%
Vinificatie: 9 maanden gerijpt op 50% Frans en 50% Amerikaans eiken vaten
Biologisch: ja
Bio-dynamisch: ja, niet gecertificeerd
Peñinpunten: 2016: 91 punten
Afsluiting: Kurk
Inhoud: 750 ml

Gratis verzenden vanaf € 75,00 binnen Nederland

100% eigen import!

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS