• Bel ons op: +31 (0)630-994630
  • Pago Los Balancines Alunado Chardonnay 2014

Pago Los Balancines Alunado Chardonnay 2014

Alunado Chardonnay 2014

Deze wijn is gemaakt van 100% Chardonnay. Alleen bij uitzonderlijke goede oogsten wordt deze wijn geproduceerd en op de markt gebracht, met een zeer beperkte oplage.  De oogst vindt ’s nachts plaats in verband met het warme klimaat, waardoor de druiven anders al zouden kunnen gaan gisten, voordat ze in de bodega zijn. De wijn heeft ca. 6 maanden in nieuwe Frans eiken vaten gerijpt.

De kleur van de wijn is strogeel met gouden tintjes . De neus is opmerkelijk met vooral de geur van verse ananas en fijne cacao. Op de achtergrond  tonen van aromatisch patisserie, en romigheid van het gebruik van eikenhout en de lie. De smaak er lekker rond en romig, fruitig en met een mooie aanwezigheid van vanille en toffee.

Alcohol percentage: 13,5%

Guia Peñin: 92 punten


Deze wijn maakt deel uit van de serie: "The Bootleg Wines, rare and unreleased" een speciale collectie wijnen van Bodega Pago los Balancines. Wijnen die maar af en toe gemaakt worden en verkrijgbaar zijn, alleen van uitzonderlijk goede oogsten. De beste oogst van 2014 was van de Chardonnay druiven.


Algemeen:

Pago Los Balancines is een jonge bodega, opgericht in 2006, en gelegen in La Ribera del Guadiana in de Extremadura.

Het begint hier allemaal in de wijngaard. Om grote wijnen te kunnen maken is het essentieel om de druiven en de natuurlijke omgeving waarin alles groeit met respect en de grootste zorg te behandelen.  Daarna kan er pas besloten worden hoe men verder te werk gaat.

Dit is de filosofie van Pedro Mercado, eigenaar en wijnmaker, en zijn geweldig team die hem hierin ondersteund.

Ze bezitten 52 hectare wijngaarden, welke biologisch gecertificeerd zijn. De wijngaarden liggen in de omgeving van Oliva de Mérida, en zijn omgeven door twee bergketens, waardoor er zeer gunstige klimatologische condities kunnen ontstaan. 

Pago Los Balancines is uitgeroepen als eerste Spaanse bodega die officeel mag deelnemen aan het evenement "50 beste restaurants ter wereld 2015". Dit evenement vond plaats in juni 2015 in Londen. 

 

Eigenschappen

Bodega: Pago los Balancines
Gebied: D.O. Ribera del Guadiana, Extremadura
Druivenrassen: Chardonnay
Alcohol: 13,5%
Vinificatie: 6 maanden gerijpt op Frans eiken vaten, totaal 13 maanden sur lie
Biologisch: ja
Bio-dynamisch: ja, niet gecertificeerd
Peñinpunten: 92 punten
Afsluiting: Kurk
Inhoud: 750 ml

Gratis verzenden vanaf € 75,00 binnen Nederland

100% eigen import!

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS