• Bel ons op: +31 (0)630-994630
  • Bodegas Habla Habla del Mar 2018
  • Bodegas Habla Habla del Mar 2018

Bodegas Habla Habla del Mar 2018

Habla del Mar 2018

Habla del Mar is de nieuwe witte wijn van Bodegas Habla, en wel een heel bijzondere. Een wijn gemaakt van een blend van witte Atlantische autochtone druivenrassen, en daarna met de tweede vergisting onder water! 

De kleur van deze wijn is citroengeel en helder, met staalachtige reflecties. In de neus valt het aroma van maresia op: de ziltige geur die je ruikt tijdens wandelingen langs de zee. Een lichte zoutgeur die doet denken aan zeevruchten, gevolgd door typerende geuren van (groene) algen. Achter deze delicate tonen verschijnen hints van kweepeer en appel. 

De smaak is soepel en expressief met een spannende zuurgraad en een duidelijke mineraliteit. De afdronk straalt frisse en bloemige sensaties uit met een zoute toets! Energieke wijn!
 
Deze wijn is gemaakt van druiven die traditioneel verbouwd zijn aan de kust. Na een eerste gisting in de kelder, ondergaat de wijn gedurende een aantal maanden een tweede gisting in tanks van 300 liter onder de zeespiegel in de omgeving van de Franse stad Saint-Jean-de-Luz. Deze vergisting,  sur lie,  is bij 8 ° C met een constante druk van 3 bar, op ongeveer 15 meter diepte.
 
In de zee gegaan: 15-11-2018
Naar land gehaald: 14-04-2019
 

Eigenschappen

Bodega: Bodegas Habla
Gebied: Noord Spaanse kust
Druivenrassen: Noord-Spaanse Atlantische kust rassen
Alcohol: 12%
Vinificatie: : Vergisting en rijping sur lie gedurende 8 maanden in tanks op 15 meter diepte in de baai van San Juan de Luz Alcohol: 12%
Biologisch: ja
Afsluiting: glazen dop
Drinktemperatuur: tussen 8 - 10 gr.

Gratis verzenden vanaf € 75,00 binnen Nederland

100% eigen import!

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS