• Bel ons op: +31 (0)630-994630
  • Bodegas Viña Elena Familia Pacheo Seleccíon 2017

Bodegas Viña Elena Familia Pacheo Seleccíon 2017

Familia Pacheco Selección 2017

Deze wijn is gemaakt als eerbetoon aan de patriarch van de familie: Paco. Het is een moderne wijn in mediterrane stijl. De wijn heeft een kersenrode kleur, mooie aroma’s van intens fruit, vanille, toffe, cacao, dadels en johannesbrood. De smaak is aangenaam, fluweelachtig en complex.

Algemeen:

Viña Elena Bodegas is gelegen in Jumilla, in het noorden van de provincie Murcia. Deze door de familie Pacheco gerunde bodega dateert uit 1948, toen Francisco, de overleden grootvader van de huidige generatie, op bescheiden schaal wijn begon te maken. Hoewel het bedrijf zich inmiddels heeft ontwikkeld op het gebied van technologie, heeft de huidige generatie die aan het roer staat, de zussen Elena en Emi, respect voor het familie erfgoed en streven naar een warme en vriendelijke omgeving voor zowel cliënten als voor de medewerkers, naar voorbeeld van Paco en Francisco, de vader en grootvader.

De familie is trots op de medewerkers, die al diverse generaties van dezelfde families bij deze bodega werken, en worden de “andere familie” genoemd. In combinatie met de innovatie en het harde werken van het jonge, professionele team wordt de kwaliteit van de producten gegarandeerd, en dat weerspiegeld zich in hun wijnen.

Jumilla is één van de warmste en droogste wijngebieden van Europa. Deze droge omstandigheden maken het relatief eenvoudig om organic werk te verrichten, en gezonde druiven te produceren zonder gebruik te maken van chemische producten.

 

Eigenschappen

Bodega: Viña Elena
Gebied: D.O. Jumilla
Druivenrassen: 65% Monastrell, 25% Cabernet Sauvignon, 10% Syrah
Alcohol: 14,5%
Vinificatie: 7 maanden houtrijping op Frans eiken vaten
Biologisch: ja
Afsluiting: Kurk
Inhoud: 750 ml
Lekker bij: gegrild rood vlees, pasta met romige saus, kazen, Iberische worstjes.

Gratis verzenden vanaf € 75,00 binnen Nederland

100% eigen import!

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS