• Bel ons op: +31 (0)630-994630
  • Bodegas Viña Elena Familia Pacheo Monastrell Organic 2018

Bodegas Viña Elena Familia Pacheo Monastrell Organic 2018

Viña Elena – Familia Pacheco Monastrell Organic 2018

Deze jonge rode wijn is gemaakt van 100% Monastrell organic druiven. In de neus aroma’s van rode bessen, frambozen, met een lichte toets van lactose en balsamico.

In de mond is het een smaakvolle, frisse wijn, waar het rijpe fruit weer in terug komt. De wijn heeft geen houtrijping ondergaan. Heerlijk bij wit vlees, wat gezouten vlees en worstjes, dus fijn bij een BBQ, maar ook lekker bij een stukje kaas.

Algemeen

Viña Elena Bodegas is gelegen in Jumilla, in het noorden van de provincie Murcia. Deze door de familie Pacheco gerunde bodega dateert uit 1948, toen Francisco, de overleden grootvader van de huidige generatie, op bescheiden schaal wijn begon te maken.

Hoewel het bedrijf zich inmiddels heeft ontwikkeld op het gebied van technologie, heeft de huidige generatie die aan het roer staat, de zussen Elena en Emi, respect voor het familie erfgoed en streven naar een warme en vriendelijke omgeving voor zowel cliënten als voor de medewerkers, naar voorbeeld van Paco en Francisco, de vader en grootvader.

De familie is trots op de medewerkers, die al diverse generaties van dezelfde families bij deze bodega werken, en worden de “andere familie” genoemd. In combinatie met de innovatie en het harde werken van het jonge, professionele team wordt de kwaliteit van de producten gegarandeerd, en dat weerspiegeld zich in hun wijnen.

Jumilla is één van de warmste en droogste wijngebieden van Europa. Deze droge omstandigheden maken het relatief eenvoudig om organic werk te verrichten, en gezonde druiven te produceren zonder gebruik te maken van chemische producten.

Eigenschappen

Bodega: Viña Elena
Gebied: D.O. Jumilla
Druivenrassen: Monastrell
Alcohol: 14%
Vinificatie: Fermentatie op 15 gr. , RVS
Biologisch: ja
Afsluiting: Schroefdop
Inhoud: 750 ml
Lekker bij: Worstjes, wit vlees, kaas, tapas

Gratis verzenden vanaf € 75,00 binnen Nederland

100% eigen import!

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS