100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland
0
0
100% eigen import
Voor 11 besteld, volgende werkdag geleverd
Vanaf € 75,00 gratis levering binnen Nederland

Set & Ros Costenc White 2018

Productomschrijving
Costenc  2018 Wat een bijzondere wijn, Malvasia de Sitges is de druif, wel eens van gehoord? Het landgoed waar deze wijn vandaan komt is gelegen net achter de kust van de Middellandse zee, aan de voet van het Miramar gebergte op 550 meter hoogte, in de regio van Les Costes, in de provincie Taragona. Er waait hier veelal een frisse zeebries gedur...

Costenc  2018

Wat een bijzondere wijn, Malvasia de Sitges is de druif, wel eens van gehoord?

Het landgoed waar deze wijn vandaan komt is gelegen net achter de kust van de Middellandse zee, aan de voet van het Miramar gebergte op 550 meter hoogte, in de regio van Les Costes, in de provincie Taragona. Er waait hier veelal een frisse zeebries gedurende de dag, waar het overdag erg warm kan worden, maar 's nachts heerlijk afkoelt, wat de druiven ook erg fijn vinden, en een optimale rijping geven.

De kleur van deze wijn is bleek citroengeel. In de neus aroma's van rijpe steenvruchten zoals perzik en abrikoos, noten, met op de achtergrond wat exotische geuren. De smaak heeft een zeer aangename zuurgraad, die lang aanhoud, en zeer karakteristiek is. 

Voor de oogst van 2018 zijn alleen de rijpste druiven geselecteerd, er is meerdere keren met de hand geplukt, alleen de rijpste druiven. Een deel van de oogst is gefermenteerd in geselecteerde Frans eiken vaten en het andere deel is gefermenteerd in roestvrijstalen tanks. De fermentatie in het vat is bij een lage temperatuur ( 18 gr.) waarna de wijn 6 maanden heeft gerijpt met wekelijks batonage. De wijn is in april 2019 gebotteld.

Heerlijk bij vis, zachte kazen, rijstgerechten.

Productspecificaties

Artikelnummer
LS020118
Bodega
Set & Ros
Gebied
District Alt Camp, provincie Tarragona
Druivenrassen
Malvasia de Sitges

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Previously viewed

Set & Ros Costenc White 2018
Set & RosCostenc White 2018

Malvasia de Sitges, heel bijzonder...

Malvasia de Sitges, hee...

€31,95 Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »