• Bel ons op: +31 (0)630-994630
  • Terra Remota Terra Remota - Caminito rosado 2019

Terra Remota Terra Remota - Caminito rosado 2019

Terra Remota – Caminito Rosado 2019

Deze briljante, delicate bleekroze wijn is gemaakt van 100% Garnacha. Na de selectie en sortering van de druiven worden de druiven gekoeld tot 6 gr. C voordat ze geperst worden. De vergisting heeft plaatsgevonden in temperatuur gecontroleerde RVS tanks, met regelmatige battonage. De wijn heeft gedurende 5 maanden gerijpt op de fijne lie. Daarna is de wijn geblend en voor heeft het bottelen een zachte filtratie ondergaan.

De kleur van deze wijn is bleek perzikroze. In de neus complex, expressief en poederachtig, met veel finesse, tonen van rozen, rood fruit zoals aalbes, pruim en aardbei. Veel mineraliteit en frisheid.  In de mond tegelijkertijd fijn en strak, met bloemige aroma's van hibiscus, rozen, en klein rood fruit zoals aalbessen. Frisse wijn om te drinken, met een lange lengte in de afdronk. Fijne en minerale wijn die de uitdrukking van het terroir onthult.

Algemeen

Bodegas Terra Remota werd opgericht in 1999, toen Marc en Emma Bournezeau, een Frans echtpaar met banden in Catalonië, verhuisden naar Empordà. Zij kwamen erachter welke potentie dit gebied bood als wijnbouwgebied. Op dat moment hadden zij 15 hectare ongerept land met eiken, kurkeiken en dennen. In de loop der jaren is het gebied uitgebreid tot in totaal 54 hectare, waarvan er 26 nu aangeplant zijn met druivenstokken. Het gebied ligt ongeveer 15 km van de Middellandse Zee, op een hoogte van 140 meter en heeft granietachtige bodems.  Het moderne wijnmakers-gebouw is een lange, lage betonnen constructie, opgegaan in een heuvel, waarbij de daken zijn bedekt met groene vegetatie. Het gebouw is duurzaam ontworpen, uitgerust met ultramoderne faciliteiten, gebaseerd op het principe van de zwaartekracht. Er wordt dus niets gepompt in deze bodega om de structuur in de druiven zo min mogelijk te beschadigen. De bodega werkt sinds 2012 volledig biologisch.

Eigenschappen

Bodega: Terra Remota
Gebied: D.O. Emporda
Druivenrassen: 100% Garnacha
Alcohol: 13,5%
Vinificatie: 5 maanden rijping in RVS tanks sur lie
Biologisch: ja
Productie: 5.500 flessen
Afsluiting: kurk
Inhoud: 750 ml
Lekker bij: sushi, gegrild vlees, paella, tapas
Drinktemperatuur: 12 gr. C

Gratis verzenden vanaf € 75,00 binnen Nederland

100% eigen import!

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS