• Bel ons op: +31 (0)630-994630
  • Pago Los Balancines Balancines red 2015

Pago Los Balancines Balancines red 2015

Balancines Red 2015

Intens kersenrood met een paarse rand is deze wijn. Gemaakt van Tempranillo en Syrah druiven. Na de zorgvuldige oogst en selectie heeft het fermentatieproces plaatsgevonden in tanks van cement. Daarna heeft de wijn 5 maanden houtrijping ondergaan op gebruikte Amerikaans eikenhouten vaten. Hiermee heeft de wijnmaker beoogt om het fruitige karakter van de druivenrassen zoveel mogelijk te behouden.

De wijn is levendig en expressief in de neus, met veel fruit zoals bosbessen, kersen, bramen en ook zoete specerijen. De smaak is krachtig maar verfijnd, het is een prettige wijn om te drinken. De wijn kan wat koeler gedronken worden, zo'n 14-16 gr. 

Algemeen

Pago Los Balancines is een jonge bodega, opgericht in 2006, en gelegen in La Ribera del Guadiana in de Extremadura.

Het begint hier allemaal in de wijngaard. Om grote wijnen te kunnen maken is het essentieel om de druiven en de natuurlijke omgeving waarin alles groeit met respect en de grootste zorg te behandelen.  Daarna kan er pas besloten worden hoe men verder te werk gaat.

Dit is de filosofie van Pedro Mercado, eigenaar en wijnmaker, en zijn geweldig team die hem hierin ondersteund.

Ze bezitten 52 hectare wijngaarden, welke biologisch gecertificeerd zijn. De wijngaarden liggen in de omgeving van Oliva de Mérida, en zijn omgeven door twee bergketens, waardoor er zeer gunstige klimatologische condities kunnen ontstaan. 

Pago Los Balancines is uitgeroepen als eerste Spaanse bodega die officeel mocht deelnemen aan het evenement "50 beste restaurants ter wereld 2015". Dit evenement heeft plaatsgevonden in juni 2015 in Londen. 

Eigenschappen

Bodega: Pago los Balancines
Gebied: D.O. Ribera del Guadiana, Extremadura
Druivenrassen: Tempranillo, Syrah
Alcohol: 14%
Vinificatie: Fermentatie in cementen tanks, 5 maanden houtrijping in Amerikaans eiken vaten
Biologisch: ja
Bio-dynamisch: ja, niet gecertificeerd
Peñinpunten: 90
Afsluiting: Kurk
Inhoud: 750 ml
Drinktemperatuur: 14-16 gr.

Gratis verzenden vanaf € 75,00 binnen Nederland

100% eigen import!

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS