• Bel ons op: +31 (0)630-994630
  • Bodegas Bentomiz Ariyanas David Tinto Dulce Merlot 2018
  • Bodegas Bentomiz Ariyanas David Tinto Dulce Merlot 2018

Bodegas Bentomiz Ariyanas David Tinto Dulce Merlot 2018

Ariyanas David Tinto Dulce Merlot 2018

Deze rode Merlot Dulce met de naam David (genoemd naar het neefje van de wijnmaakster) wordt alleen in uitstekende oogstjaren gemaakt, en is zeer ingewikkeld deze te maken. De druiven van deze wijn worden ingekocht in Ronda en Montilla-Moriles. De oogst is rijp, maar niet overrijp.

Op Bodega Bentomiz worden de druiven gedurende 3 dagen op zwevende rekken gelegd om te drogen in de zon, waardoor de suikers en zuren zeer geconcentreerd worden. Doordat de wind onder de rekken door kan, blijven de druiven perfect gezond en intact. Vervolgens werden de steeltjes verwijderd uit de trossen en gaan de druiven in RVS tanks. Hierin worden ze gedurende een week gekoeld op 10 ºC, om ervoor te zorgen dat alcoholische fermentatie niet startte, maar er zoveel mogelijk kleur van de schillen in de wijn wordt opgenomen. Na het verwijderen van de schillen start de gisting natuurlijke wijze. In 10 dagen bereikt de wijn de gewenste balans van alcohol en zoetheid. Hiervoor wordt de wijn diverse malen overgepompt naar een andere tank totdat de fermentatie volledig gestopt is. Daarna rijpt de wijn nog 4 maanden in Frans eiken vaten van 225 liter. Voor het bottelen wordt de wijn gefilterd.

De Ariyanas David diep kersenrood van kleur. Het heeft heerlijke aroma’s van pure zwarte bessen. De wijn is zoet maar niet plakkerig, en heeft een mooie balans van suiker, zuurgraad en tannines. De wijn is veelzijdig en gastronomisch. Heerlijk bij chocoladedesserts zoals Sachtertorte, fruitdesserts, aardbeien met zwarte peper,  maar ook bij wildgerechten, zachte en harde kazen.

Feestdagenrecept bij deze wijn: Hemelse modder

 

 

Eigenschappen

Bodega: Bodegas Bentomiz
Gebied: D.O. Málaga
Druivenrassen: 100% Merlot
Alcohol: 12,5%
Vinificatie: Natuurlijke, zoete wijn met 4 maanden houtrijping op Frans eiken vaten
Peñinpunten: 94
Afsluiting: glazen dop
Inhoud: 375 ml
Lekker bij: Chocolade, fruitdesserts, aardbeien met zwarte peper, kazen
Drinktemperatuur: 8-10 gr.

Gratis verzenden vanaf € 75,00 binnen Nederland

100% eigen import!

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS