• Bel ons op: +31 (0)630-994630
  • Terra Remota Terra Remota – Ales Roses 2019

Terra Remota Terra Remota – Ales Roses 2019

Terra Remota – Ales Roses 2019

Deze wijn, gemaakt van 100% Garnacha,  is afkomstig van 1 specifiek perceel. Na de selectie en sortering van de druiven worden de druiven gekoeld tot 6 gr. C voordat ze geperst worden. De vergisting heeft plaatsgevonden in temperatuur gecontroleerde RVS tanks, en 3,5% van het totale mengsel op Frans eiken vaten, alles met regelmatige battonage. De wijn heeft gedurende 7 maanden gerijpt op de fijne lie, en voor het bottelen een zachte filtratie ondergaan.

De kleur van deze wijn is helder en brillant, lychee roze. In de neus expressief en fruitig, met name rode bessen. In de mond fris, met een mooie spanning en rondheid, met aroma's van wilde aardbeien, rode bessen en exotisch fruit. Plezierig en gemakkelijk om te drinken. Lekker als aperitief maar gaat goed samenmet lichte vleesgerechten.

Algemeen

Bodegas Terra Remota werd opgericht in 1999, toen Marc en Emma Bournezeau, een Frans echtpaar met banden in Catalonië, verhuisden naar Empordà. Zij kwamen erachter welke potentie dit gebied bood als wijnbouwgebied. Op dat moment hadden zij 15 hectare ongerept land met eiken, kurkeiken en dennen. In de loop der jaren is het gebied uitgebreid tot in totaal 54 hectare, waarvan er 26 nu aangeplant zijn met druivenstokken. Het gebied ligt ongeveer 15 km van de Middellandse Zee, op een hoogte van 140 meter en heeft granietachtige bodems.  Het moderne wijnmakers-gebouw is een lange, lage betonnen constructie, opgegaan in een heuvel, waarbij de daken zijn bedekt met groene vegetatie. Het gebouw is duurzaam ontworpen, uitgerust met ultramoderne faciliteiten, gebaseerd op het principe van de zwaartekracht. Er wordt dus niets gepompt in deze bodega om de structuur in de druiven zo min mogelijk te beschadigen. De bodega werkt sinds 2012 volledig biologisch.

Alcohol: 14%

Drinken bij een temperatuur van 14-15 °C.

 

Eigenschappen

Bodega: Terra Remota
Gebied: D.O. Emporda
Druivenrassen: 100% Garnacha
Alcohol: 13,5%
Vinificatie: 7 maanden rijping in RVS tanks, en 3,5% van het mengsel op Frans eiken vaten
Biologisch: ja
Productie: 10.000 flessen
Afsluiting: kurk
Inhoud: 750 ml
Lekker bij: lichte vleesgerechten, maar ook lekker als aperitief
Drinktemperatuur: 12-14 gr. C.

Gratis verzenden vanaf € 75,00 binnen Nederland

100% eigen import!

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS