• Bel ons op: +31 (0)630-994630
  • Adega Eidos Veigas de Padriñan 2014

Adega Eidos Veigas de Padriñan 2014

Veigas de Padriñan 2014

Deze wijn van 100% albariño is helder, strogeel van kleur en heeft een uniek parfum. Rijke aroma’s van groene appel, kruiden, citroengras en limoen. Bloemen- en mineralen nuances maken het compleet. In de mond droog, maar fris, met  tonen van citrus- en boomgaardfruit. Het is een indrukwekkende wijn, mooi in balans, met mooi geïntegreerde zuren.

De wijnstokken van de Veigas zijn tussen de 40 en 80 jaar oud.

De productie is 4000 kg/ha. De druiven zijn handgeplukt, in kratten van 16 kilo. Op de Adega vindt een tweede selectie van de druiven plaats, en worden ze ontsteelt voor het fermentatieproces.

 Algemeen:

Adega Eidos is opgericht in 2000  door Manuel Villalustre en Marcelo Radio, en valt onder de D.O. Rias Baixas, in het noorden van Spanje. De Adega is gelegen in de heuvels van Sanxenxo, het meest zuidelijke deel van Rías Baixes, vanwaar men uitkijkt op de zee.

Adega Eidos produceert alleen wijnen van de Albariño druiven.

De Adega bezit 20 ha. wijngaarden, verdeeld in meer dan 100 afzonderlijk kleine percelen, waarvan het merendeel meer dan 50 jaar oud is. De naam Eidos betekend dan ook: tuinen. Door de unieke ligging op de zuidelijke helling van de omliggende in de heuvels worden de wijnstokken beschermt tegen de noordelijke wind.  Ook de eucalyptus bomen die om de wijngaarden staan, vangen veel wind op, want ten goede komt aan de rijping van de druiven.

Eigenschappen

Bodega: Adega Eidos
Gebied: D.O. Rías Baixas
Druivenrassen: Albariño
Alcohol: 13,5%
Vinificatie: rvs
Peñinpunten: 92
Productie: ca. 8000 flessen
Afsluiting: Kurk
Inhoud: 750 ml

Gratis verzenden vanaf € 75,00 binnen Nederland

100% eigen import!

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS