• Bel ons op: +31 (0)630-994630
  • Adega A Coroa A Coroa Godello Lías 2018

Adega A Coroa A Coroa Godello Lías 2018

A Coroa Godello lías 2018

De druivenstokken van deze wijn staan gepland op leisteen hellingen in de vallei van Valdeorras, waar de temperatuur en vochtigheid gematigd zijn. Door deze omstandigheden hebben de wijnen een delicate structuur en een eigen persoonlijkheid en orginaliteit.

De Godello lías heeft een heldere stro-gele kleur met een groene hint en gouden reflecties. Uitstekend intens aroma met tonen van vlierbloesem en brem met en lichte noot van venkel, wat kenmerkend is voor de prachtige godello wijnen. Daarnaast aroma’s van papaja en mango, met een lichte oxidatie waardoor het aroma een uitstekende en elegante complexiteit biedt.

In de mond is de wijn krachtig en rijp van smaak,  zacht, met en zuurgraad die aan grapefruit doen denken.  Een erg lange afdronk, complex en mineralig typerend voor de bodem waar deze wijngaarden liggen.  De wijn heeft 6 maanden sur lie gerijpt.

 

Algemeen

De Familie López Vincente uit Vilamartin de Valdeorras in Ourensen zijn al vier generaties lang bezig met de wijncultuur in hun omgeving.

In 2002 maakten ze samen met Roberto Fernándeze Garcia een cruciale beslissing: wijn van hoge kwaliteit gaan maken. De Bodega A Coroa, wat kroon betekent, werd opgericht als een eerbetoon aan hun voorouders, hun kracht en vastberadenheid.

Hoewel A Coroa een familiebedrijf is, werken zij met de meest geavanceerde apparatuur.  Zij gaan voor moderne wijnbouw, en zijn altijd op zoek maar de beste kwaliteit. Zij zijn ervan overtuigd dat kwalititeitswijn voornamelijk uit de wijngaard komt. Zij gaan dan ook voor kwaliteit, met respect voor het milieu. Ze bezitten zes percelen in Valdeorras, allen gelegen op het zuiden of zuid-westen, en met een microklimaat. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 35 jaar. De oogst is handmatig gedaan, en men maakt gebruik van kleine kratjes van 14 kg om de oogst mee naar de bodega te vervoeren. Bodega A Coroa is de eerste maar momenteel nog de enige in Valdeorras die werkt met een gecontroleerde productie door de D.O. De totale productie bedraagt momenteel ca. 90.000 liter.

Eigenschappen

Bodega: Bodega A Coroa
Gebied: D.O. Valdeorras
Druivenrassen: Godello
Alcohol: 13,5%
Vinificatie: Fermentatie in rvs, 6 maanden rijping sobre lías
Peñinpunten: 93 punten
Afsluiting: kurk
Inhoud: 750 ml
Medailles: Goud 2020 ‘Guia de Vinos Galicia’

Gratis verzenden vanaf € 75,00 binnen Nederland

100% eigen import!

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS