• Bel ons op: +31 (0)630-994630
  • Adega A Coroa A Coroa Godello 200 Cestos 2018

Adega A Coroa A Coroa Godello 200 Cestos 2018

A Coroa Godello 200 Cestos 2018

De druivenstokken van deze wijn zijn minimaal 75 jaar oud en staan gepland op leistenen hellingen in de vallei van Valdeorras, op een hoogte van 600 meter. Hierdoor hebben de wijnen een delicate structuur en een eigen persoonlijkheid en orginaliteit.

De Godello 200 Cestos heeft een groenachtige citroenkleur met heldere reflecties. In de neus een aromatische sensatie van vers gras, gele pruimen en witte bloemen van de kamperfoelie. Het aroma is warm en rijp met een uitstekende verhouding tussen de alcohol en de zuurgraad. De wij heeft enkele houtrijping ondergaan in grote houten foeders van 3000 liter.

In de mond een krachtige wijn, met tonen van citrusgelei en limoen, steenfruit en zeer complex. Krachtige, rijpe wijn met een zeer lange afdronk, waarin je nog een bittertje van venkel tegenkomt. Geweldige wijn, kan nog enkele jaren rijpen. Er zijn ca. 5000 flessen van gemaakt.

 

Algemeen

De Familie López Vincente uit Vilamartin de Valdeorras in Ourensen zijn al vier generaties lang bezig met de wijncultuur in hun omgeving.

In 2002 maakten ze samen met Roberto Fernándeze Garcia een cruciale beslissing: wijn van hoge kwaliteit gaan maken. De Bodega A Coroa, wat kroon betekent, werd opgericht als een eerbetoon aan hun voorouders, hun kracht en vastberadenheid.

Hoewel A Coroa een familiebedrijf is, werken zij met de meest geavanceerde apparatuur.  Zij gaan voor moderne wijnbouw, en zijn altijd op zoek maar de beste kwaliteit. Zij zijn ervan overtuigd dat kwalititeitswijn voornamelijk uit de wijngaard komt. Zij gaan dan ook voor kwaliteit, met respect voor het milieu. Ze bezitten zes percelen in Valdeorras, allen gelegen op het zuiden of zuid-westen, en met een microklimaat. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 35 jaar. De oogst is handmatig gedaan, en men maakt gebruik van kleine kratjes van 14 kg om de oogst mee naar de bodega te vervoeren. Bodega A Coroa is de eerste maar momenteel nog de enige in Valdeorras die werkt met een gecontroleerde productie door de D.O. De totale productie bedraagt momenteel ca. 90.000 liter.

Eigenschappen

Bodega: Bodega A Coroa
Gebied: D.O. Valdeorras
Druivenrassen: Godello
Alcohol: 13,5%
Vinificatie: Gerijpt in grote houten foeders van 3000 liter voor enige maanden
Peñinpunten: 93 punten
Afsluiting: kurk
Inhoud: 750 ml

Gratis verzenden vanaf € 75,00 binnen Nederland

100% eigen import!

Design by Crivex | Powered by Lightspeed RSS